Vinterlås på bilgrindarna

Måndagen den 9 november kommer bilgrindarna att låsas för vintern.

Mördarsniglar

Tyvärr har nu ”mördarsniglarna” (spansk skogssnigel) hittat in på vårt område. Nu är det viktigt att vi alla hjälps åt att bekämpa dessa djur innan de förökar sig alldeles för mycket, det kan i värsta fall bli en otrolig plåga nästa säsong. Döda alla sniglar ni ser och var uppmärksamma på snigelägg. Förstör dessa genom att trampa sönder dem eller hälla hett vatten på dem. Här finns en tydlig bild på hur snigelägg kan se ut.

Vinterlås på toaletterna

Eftersom vi inte har någon som städar toaletterna de sista veckorna på säsongen, kommer toaletterna att förses med vinterlås redan torsdagen den 17 september. Det gäller alla toaletter på stora området utom ”handikapptoaletten” samt bastun. Dessa kan fortsatt öppnas med GG-nyckeln. Vi hoppas att alla som använder toaletterna i vinter ser till att städa efter sig vid varje besök. Lämna toaletten/bastun som du själv önskar finna den så blir alla glada.

Toaletterna och duschen på norrnorra området kommer att vara tillgängliga ytterligare en tid, de stängs av när klimatet kräver det.

 

Avtal med Anticimex

För att få bukt med råttproblemet har föreningen nu tecknat ett serviceavtal med Anticimex som placerat betesstationer med gift i hela området. Vi skall ändå själva förstås hjälpa till med åtgärder för att få bort råttorna. Inget ätbart i komposten, städa på lotterna o.s.v.

Vi har fått rapporter om döda igelkottar på området. Varför de dött är oklart, men vi vill absolut understryka att det inte är tillåtet att lägga ut gift på egen hand.

OBS: Råttor älskar äpplen! Se till att frakta bort fallfrukt så vi inte lockar fram ännu fler råttor.