Midsommar

Med anledning av pandemin har vi inte haft något gemensamt midsommarfirande sedan 2019. Nu när restriktionerna är borttagna vill vi självklart ta upp den fina traditionen. Men för detta behövs engagerade kolonister. Du som är intresserad av att hjälpa till med arrangemangen är varmt välkommen att kontakta styrelsen: styrelse@tunakolonin.se

TOALETTSTÄDARE SÖKES

Ylva Byström som ansvarar för samordningen av toalettstädningen denna säsong, saknar personer till veckorna 25, 31 och 32. Vill du ställa upp  och städa en vecka i sommar, maila Ylva på  ylva.bystrom@gmail.com eller ring henne på 0705-37 44 16. Toalettstädning räknas som utförd arbetsplikt.

FRÅGOR OM KASEN

Flera medlemmar har undrat om det blir någon kase i år. Styrelsen har beslutat att inte anordna någon kase och hoppas att alla kan förstå beslutet om vi förklarar hur vi resonerat:

Kasen har de senaste åren tagit gigantiska proportioner. Det är alldeles för riskfyllt att elda en så stor brasa och någon ska ta på sig ansvaret för att elden inte sprider sig. Sen rimmar det illa med vårt miljötänk. Det läggs också allt möjligt förutom kvistar och grenar på kasen. Samtliga i den förra kasegruppen avsade sig uppdraget p.g.a. det stora arbetet med att ta hand om resterna. Kasen brann inte upp på en natt, det fortsatte glöda och pyra i flera dagar, vilket blir mycket störande för de som bor närmast ån. Det finns nu en flismaskin modell större att nyttja för medlemmarna. Med den kan man flisa sina grenar och låta dem bli jord i stället. Mycket bättre för miljön. Flismaskinen finns  i det norra förrådet.

En av våra kolonister är Göran Carlsson på Vallmovägen 136, han är f.d. brandchef i Uppsala Brandförsvar och avråder starkt från att vi ska elda någon kase. Han svarar gärna på frågor om ovanstående förklaring inte är tillräcklig. Tel.nr. 0708-21 60 44.